De ce am nevoie de optimizare SEO (optimizare site web)?

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare are ca scop ocuparea unui loc fruntas in rezultatele afisate de motoare pentru anumite cautari.

Tot mai multi intreprinzatori incep sa constientizeze importanta unui site web si implicit importanta promovarii online. Este stiut ca website-ul, prin simpla lui prezenta, nu mai este suficient pentru ca firma sau serviciile prezentate sa fie vizibile in Internet. Este nevoie de promovare si optimizare seo pentru ca site-ul dumneavoastra sa fie gasit de motoarele de cautare si sa fie considerat relevant pentru domeniul sau.

Ce este serviciul de optimizare SEO (optimizare site)?

SEO (Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare) reprezinta un set de tehnici si metode menite sa pozitioneze un site cat mai bine in rezultatele cautarilor pe motoarele de cautare in vederea obtinerii unui trafic cat mai ridicat.

Prin serviciile noastre de optimizare seo (optimizare site web) va vom aduce pe primele locuri in rezultatele motoarelor de cautare prin folosirea unor tehnici corecte. Nu vom folosi tehnici considerate SEO SPAM, deoarece acestea ar putea duce la penalizari sau chiar eliminarea site-ului din indexul motoarelor de cautare pe termen lung. Ca sa stiti la ce anume ne referim, enumeram doar cateva dintre tehnicile SEO Spam mentionate: pagini ascunse, cuvinte cheie ascunse in elemente de grafica, continut afisat diferit pentru utilizatori si motoarele de cautare etc.

Oricat de mult v-ati dori traficul adus de motoarele de cautare, totusi cumparatorii sunt oamenii. De aceea optimizarea site-ului trebuie facuta natural prin imbunatatirea calitatii site-ului si continutului, acordand importanta vizitatorilor si avand grija ca acestia sa gaseasca un site bun cu informatie de calitate.

Cum se desfasoara procesul de optimizare SEO?

Procesul de optimizare seo presupune alegerea unor cuvinte cheie relevante pentru nisa din care face parte site-ul si optimizarea site-lui, astfel incat aceste cuvinte cheie sa capete o importanta cat mai mare.

Setul de cuvinte cheie ales va tine seama de competitia acestor cuvinte si numarul de cautari, astfel incat cuvintele alese sa poate oferi cel mai bun rezultat. Este inutil sa optimizam un site pentru o expresie pentru care exista milioane de rezultate dar foarte putine cautari.

Optimizare seo “onpage”

- Optimizare continut – presupune utilizarea cuvintelor cheie in text utilizand diferite stitluri si formatari (bold, italic, heading etc), astfel incat sa obtinem o densitate a cuvintelor cheie necesara pozitionarii cat mai buna in motoarele de cautare
– Optimizarea codului sursa al site-ului – acesta trebuie sa fie afisat corect in diverse browsere, codul trebuie sa fie curat si corect, sa fie valid HTML / CSS
– Definire / optimizare Meta Tag-uri
– Optimizare link-uri interne
– Optimizarea structurii din punct de vedere al functionalitatii

Optimizare seo “offpage”

Aceasta etapa este de fapt campania de link building si presupune inscrierea in directoare web, directoare de afaceri, site-uri relevante pentru domeniul din care face parte site-ul.

Aceasta este foarte importanta deoarece ea va ajuta motoarele de cautare sa gaseasca web site-ul, sa-l pozitioneze in cadrul cautarilor si de asemenea sa-l incadreze intr-un domeniu si sa-i acorde un anumit punctaj (Page Rank).

Cat dureaza procesul de optimizare seo?

Optimizarea seo a unui website poate dura intre 3 si 12 luni in functie de dificultatea cuvintelor cheie, numarul rezultatelor afisate de motoare pentru aceste cautari, competitie.